“Saya Hanya Mampu Tergel4k” – Boy Iman

Pelakon yang juga ahli perniagaan Boy Iman mengakui dia hanya mampu ‘terg3lak’ selepas membaca lapor4n dirinya yang diisytihar mufli1s oleh mahkamah berkuat kuasa semalam.

Boy Iman mendakwa, dia sebenarnya langsung tidak tahu menahu atau tidak dimaklumkan mengenai sebarang tind4kan undang-undang yang bakal dikenakan ke atasnya terlebih dahulu sebelum ini.

“Saya pun baru tahu selepas membaca laporan disiarkan media sebentar tadi. Baru je baca, dan memang tak tahu apa-apa atau tak terima sebarang not1s pun.

“Apabila saya merujuk kes ini pada peguam, dia juga memberi maklum bal4s yang sama. Apa boleh buat? Saya hanya mampu tergelak sajalah buat masa ni,” katanya berseloroh kepada Malaysiakini.

Bagaimanapun, Boy Iman memaklumkan, dia sedang menunggu maklumat lanjut mengenai hal itu daripada peguamnya.

Sebuah akhbar melaporkan Boy Iman atau nama sebenarnya Noruliman A Rahman diisytihar mufli1s oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, semalam.

Pengisytiharan mufl1s itu diputuskan berikutan Boy Iman selaku penghut4ng penghakiman g4gal melunaskan tuntutan lebih RM60,000 dibuat seorang individu pada pertengahan tahun lalu.

Terdahulu, Boy Iman melalui syarikatnya DBI Technology Sdn Bhd melancarkan program pembinaan rumah mampu milik dikenali DBI Homes sekitar 2017.

Rekaan bentuk rumah itu jika mengikut harga jualan semasa boleh mencecah RM200,000 tetapi dijual dengan harga kira-kira RM50,000.

Ditanya reaksi pengkrit1knya mengenai keadaan yang men1mpanya itu, Boy Iman menjawab: “Saya bersyukur.”

Katanya, dia akan cuba mencari nilai positif daripada setiap apa yang berlaku ke atasnya ketika ini.

“Biar orang anggap saya sedang lalui situasi burvk, tapi sebenarnya Allah sedang memberikan satu pengalaman yang mengandungi banyak hikmah,” katanya.

Berikut reaksi dari netizan

“Biar orang anggap saya sedang lalui situasi bvruk, tapi sebenarnya Allah sedang memberikan satu pengalaman yang mengandungi banyak hikmah,” katanya.

“Nak tumpang tanya sikit ,kalau diisytiharkan mufl1s ni bermakna semua harta atas orang yang terlibat akan disita dan juga akan dipenjar4kan ke ? Harap beri pencerahan

“Tapi kesi4n la pada pembeli rumah DBI tak boleh buat apa . Rumah tak siap , nak fight pun tak boleh sebab bangsat ni dah muflis. Harapkan pemb4lasan dekat akhir4t sana nanti . komform tak boleh lari

“Satu je nasihat untuk boy Iman. pergi terjun ke sungai klang.. untung2 blh pergi ke Alam Bunian balik…. kat sana blh try buat project rumah untuk depa.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Metro Kini

Sumber: Rentas Asia

Be the first to comment on "“Saya Hanya Mampu Tergel4k” – Boy Iman"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*