“Nak b̷agi semua orang tengok ke”- Ramai Hair̷an Lihat ATM Papark̷an Skrin Di Bahagi̷an Atas Mes̷in

Kebiasaanya bila tiba masanya untuk keluarkan duit di mesin keluar duit (ATM), ramai akan lebih selesa menggunakan mesin yang tidak digunakan oleh ramai orang.

Bukan sahaja dapat jimatkan masa daripada beratur panjang, malah kurang la perasaan diperhatikan oleh orang-orang dibelakang nanti.

Ye lah, semua orang mahukan privacykan?

Tapi jangan haraplah untuk dapatkan prlvasi kalau korang terpksa gunakan mesin ATM ni.

“Memang nak bagi orang tengok ke?”

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh satu akaun Twitter milik wapres2024, mesin ATM yang disediakan di satu kawasan di Indonesia ini menarik perhatian ramai.

Manakan tidak, biasanya skrin paparan hanya dilihat oleh pengguna sahaja, tapi lain pula dengan ‘teknologi’ baru ini.

Video ini menunjukkan skrin paparan bagi ATM mesin ini diletakkan di bahagian atas mesin, dan boleh dilihat oleh orang yang berada di sekitarnya.

Ini bukan tlpu ya, mesin ini memang betul-betul wujud.

Bagaimanapun menerusi akaun Twitter Bank Central Asia (BCA), mereka menjelaskan bahawqa mesin ATM tersebut sudah diperbaiki dan boleh digunakan seperti biasa semula.

Yang menarik perhatiannya, rata-rata netlzen lebih mementingkan soal baki akaun yang dapat dilihat umum berbanding perihal keselamatan yang sepatutnya diutamakan.

Kalau min la kena macam ni, min cari ATM lain je la. Malu juga kalau orang tengok balance nanti…

Sumber:lobakmerah

Be the first to comment on "“Nak b̷agi semua orang tengok ke”- Ramai Hair̷an Lihat ATM Papark̷an Skrin Di Bahagi̷an Atas Mes̷in"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*