Imam Muda Faris Did4kwa Ugvt Ambil Anak Jika Bekas Isteri Kahwin Lain

Sejak minggu lalu masih lagi h4ngat diperkatakan mengenai finalis Imam Muda Syed Faris yang mencer4ikan isterinya, Nur Hidayu yang dikahwininya selama 12 tahun selepas berkahwin lain di Songkkla.

Terbaru, Hidayu mended4hkan Imam Muda tersebut bukan sahaja meninggalkan isteri bersama lima cahaya matanya malah did4kwa tidak memberi nafkah yang cukup. Dakwanya lagi bekas suaminya mahu mengambil anak mereka sekiranya dia berhasrat mahu berkahwin lain.

Hidayu yang bekerja sebagai guru sekolah tadika  mend4kwa bekas suami menggunakan aplikasi pengesan untuk mengetahui gerak gerinya. Malah, Imam Muda Syed Faris memberitahu teman rapatnya, tiada siapa sanggup mengahwini wanita ‘janda’ anak lima sepertinya.

Hidayu mend4kwa, bekas suami memintanya menandatangani perjanjian hitam putih yang tidak mended4hkan apa yang berlaku serta menutup muIut tentang pergoIakan rumah tangga mereka.

“Mulanya kami membuat surat perjanjian supaya perkara ini tidak dibawa ke mahk4mah kerana bekas suami baru mendapat pentauliahan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS). Lagipun, ramai orang mengenalinya sekitar Puchong. Jadi, dia malu sekiranya kisahnya tersebar.

“Sebagai isterinya ketika itu, saya setuju mahu menutup aibnya. Tetapi, tiada guna saya mempertahankannya apabila dia menghaIau saya daripada rumah ketika tempoh PKP,” katanya.

Hidayu berkata dia tidak mampu mempertahankan rumah tangga apabila bekas suami berbuat demikian. Ujarnya, dia bertindak untuk mended4hkan percer4ian tersebut kerana tidak sanggup menyembunyikan sikap bekas suami.

“Bekas suami mend4kwa mampu berkahwin lebih satu, sedangkan nafkah saya dan anak-anak pun di4baikan. Saya hidup susah senang dengannya selama 13 tahun. Tiada apa yang boleh dikenang lagi.

“Saya setia dengannya selama ini. Jika ikutkan, kami memiliki sembilan cahaya mata, bagaimanapun empat kali mengalami kegvguran. Jadi, saya terlalu kecew4,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Metro Kini

Sumber: Rotikaya

Be the first to comment on "Imam Muda Faris Did4kwa Ugvt Ambil Anak Jika Bekas Isteri Kahwin Lain"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*