‘Dalam Diam Nasihatkan Aku, Tetapi Dalam Diam Juga Kau Menik4m Aku’. Wanita Ini Kongsi Pengalaman Dikhi4nat Kawan Baik Sendiri..

Di Facebook, seorang wanita mend4kwa rakan baik sendiri sanggup menik4mnya daripada belakang apabila bercinta dengan suaminya. Dia yang terlalu mar4h dan kec3ewa akib4t dikhianati, menasihati orang ramai supaya tidak terlalu baik dengan seseorang. Malah, dia juga dikatakan sudah berp1sah dan bekas suami memilih rakan baiknya itu.

Maaf kalau posting ini meng4nggu, hanya untuk kesedaran kaum wanita dan pesanan agar korg berjaga-jaga dengan orang sekelilingi.

Kat live itu bukan nak mem4lukan sesape cume aku nak korang ambik pengajaran. Jangan terlalu baik bila berkawan dengan seseorang tu. Macam ini lah jadinya bila aku terlalu rapat dengan dia. Aku percaya dia. Aku percaya dia lah kawan baik aku selama ni. Dalam diam nasihatkan aku memacam, tetapi dalam diam jugak kau menik4m aku!!! Aku memang tak sangka sangat-sangat!!!

Kepada kawan-kawan di luar sana, beringatlah supaya nasib anda semua tak jadi seperti aku. Jangan pernah percaya kepada seseorang walau baik mana pun penampilan mereka. Aku sudah merasakan sampaikan saya terduduk, terk3sima dan merasakan dunia seakan berh3nti berputar.

Aku percaya perjalanan yang Allah aturkan itu sentiasa terbaik, aku redha jika hari ini aku diuji dengan uji4n yang besar, aku yakin pasti ada sinar bahagia menanti esok hari.

I wish noth1ng but the best for you, aku mengvndur diri….

#jadikanpelajaran

#kwntalam

#memalukanjandabaik

#TarikhAkuBercerai17/12/2019

#TempohHabisEdahBulan3Last17/3/2020

#DiorgPlanNikahBulan4TapiPKP

#TarikhDiaNikah25/6/2020

#KantoiBulan102019

Aku memang ada pukvl jantan ni. Jantan ni pun sama ja, sape je boleh tahan bila laki sendiri cakap ‘Aku nak kahwin dengan dia boleh tak? Kesianlah kat dia”. Hey anak sendiri tak mampu nak bagi nafkah sibuk nak jaga anak orang. Sape je tak mar4h. Sape je tak naik h4ntu. Sape je tak naik h4ngin bila cakap macam tu. Tahap kesabaran aku dah terlalu habis sampai aku sanggup buat luar jangkaan aku (TIME TU TENAGA AKU KUAT LAIN MACAM & KIRA TENAGA TU KELUAR DARI JANGKAAN). Aku pukvl dia, aku simbah dia air panas, air panas kebetulan depan mata, aku nak cocok dia pakai screw driver, pecahkan pinggan semua satu rumah, aku pijak dia. Sebab apa aku buat macam tu aku dah terlalu stres disebabkan aku rasa semua beb4n kat aku. Sape je boleh tahan?

Sape je tahan kalau aku je nak tanggung semuanya? Macam serupa tak payah kawen. Nak cakap aku m3ntal? Aku ment4l time tu sebab dengan perang4i musib4t kau tak habis-habis dengan memacam masal4h semua aku nak p1kul. Tu belum kira kau mintak aku duit time kau takda duit. Nak bercer4i pun mintak duit orang. Nak bayar kereta minta duit aku. Sedangkan kereta tu aku tak boleh naik lagi. Sebab kau nak angkut janda tu dengan anak dia. Aku je buta selama ni cintakan lelaki tak gun4 macam kau. Tapi kau? Dan janda tu, tunggu jela bahagian dia nanti. Memang mendapat punyalah. Kif4rah Allah tu tak pernah lari walau seinci pun. Wait and see. Korang takkan bahagia hidup dalam tang1san aku dan anak aku, aku percaya dan yakin sepanjang hidup korang takkan bahagia dan tenang. Nilah cerita sebenarnya.

Disebabkan orang kata aku macam-macam. Kat sini aku nak explain sikit lah berkenaan ape yang berlaku sebenar dan masa kejadian.

Memang nampak aku burvk dan j4hat bila aku meng4muk.. Sebab tahap kesabaran aku dah memuncak.. Orang tak duduk kat tempat aku boleh lah cakap macam-macam tapi bila da kena batang hidung sendiri silap-silap gantvng diri lah wey.. Dengan anak yang tengah nak membesar, bapak pulak kant0i buat per4ngai dengan kawan baik aku sendiri.. Siapa je boleh tahan emosi klu kena camtu???????

#takkenebatanghidungsendiritaktahu

#sebelomorangsemakceritabaikakuceritasendiri

#menilailahsendiri

#nakkecampimampos

#dengarsebelahpihaktakgunajugakwei

#takpayahnakfitnahakutwistcerita

#akutakpernahnakhempokorangpakaipinggan

#akutaknaksemakhaloranglain

#halniantaraakudengankoakusundaltuje

#kangakubukakhallainsetahunxhabis

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Metro Kini

Sumber: Facebook, Ohbulan/MHI ALLNWS, Kasi Viral Press

Be the first to comment on "‘Dalam Diam Nasihatkan Aku, Tetapi Dalam Diam Juga Kau Menik4m Aku’. Wanita Ini Kongsi Pengalaman Dikhi4nat Kawan Baik Sendiri.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*