“Kami Reda Dengan Ketentuan Allah, Tak Sanggup Tengok Dia Mend3rita,” – Selepas Pemergian Anak, Abang Sulung AR Badul Pula Krltlkal

Pelakon dan pelawak veteran, AR Badul, 70, tabah menerima kenyataan dengan ujian terbaru apabila abang sulungnya, Anuar Aman Ramli, 73, kini kritikal di Hosp1tal Kuala Lumpur (HKL) akibat komplikasi pelbagai peny4kit.

Anuar yang juga bekas pemuzik dimasukkan ke hosp1tal kerana uzvr selain mengalami pelbagai komplikasi peny4kit lain.

“Selain sakit dalaman, abang juga ada sak1t buah pinggang dan pernah buat dialisis. Kami adik-beradik pun sudah melawatnya di hosp1tal,” katanya.

Badul atau nama sebenarnya Armaya Aman Ramlie berkata, melihatkan keadaan abangnya, mereka tidak meletakkan harapan tinggi untuk pulih seperti sedia kala.

“Untuk pulih macam biasa, rasanya seakan mustahil kerana organ dalamannya pun sudah tak berfungsi. Ub4t pun tak boleh masuk dah.

“Kami reda dengan apa jua ketentuan Allah. Bukan kami menolak untuk dia pulih, tapi tak sanggup tengok dia menderita,” katanya.

Pada 4 September lalu, Badul diuji apabila anaknya, Mejar Mohd Zahir maut selepas tertembak ketika melakukan demonstrasi sempena pelancaran Divisyen Kelima Infantri Malaysia dan Briged ke-13 Infantri Malaysia di Kem Lok Kawi, Kota Kinabalu, Sabah.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Metro Kini

Foto: Harian Metro/MalaysiaKini

Be the first to comment on "“Kami Reda Dengan Ketentuan Allah, Tak Sanggup Tengok Dia Mend3rita,” – Selepas Pemergian Anak, Abang Sulung AR Badul Pula Krltlkal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*